DIN PÅVIRKNING SOM FORBRUGER

Rejsen mod en mere bæredygtig fremtid stopper ikke, når vores produkter forlader lageret. En stor del af tøjets miljøbelastning ligger hos dig som forbruger, og hvad du beslutter dig for at gøre med det. Her er et par tips til, hvad du kan tænke på for at reducere deres miljøpåvirkning og opføre dig mere bæredygtigt.

Brug Det Mere

Du kan bruge dit tøj flere gange, end du tror, før du vasker det. Prøv måske at bruge dine leggings 2-3 gange, før du smider dem i vasketøjskurven.

Et godt tip er at lufte dit tøj efter en svedig træning. Hæng det udenfor i et stykke tid, og det vil føles friskt igen.

Du kan også reducere dit tøjs relative miljøpåvirkning med 50% ved at bære det dobbelt så meget! (kilde: EEA)

Vask Skånsomt

Vaskeanvisningen angiver den varmeste temperatur, du kan vaske dit tøj ved, men du kan altid vaske det på et koldere program. Prøv at vaske det ved 30˚C, hvis det ikke er meget snavset, da det er meget bedre for miljøet.

Du kan også vaske dit tøj i specialfremstillede vaskeposer for at reducere mikroplastikforurening, der typisk kommer fra syntetiske materialer, når de vaskes. Tjek f.eks. GuppyFriend-poserne.

Genbrug Passende

Når du ikke vil have dit ICIW-tøj længere, så giv det videre. Prøv at sælge det brugt, giv det til velgørenhed eller bortskaf det i det mindste i tekstilgenbrugsspande, så det kan få et nyt liv!

Sørg for på passende vis at kassere de plastikposer, dit tøj leveres i, samt hangtags i henholdsvis plastik- og papirspande, så de også kan genbruges.

Minimer Returneringer

Hver vare, du returnerer, betyder yderligere transport og øget CO2-udledning. Så tænk dig om før du returnerer dit tøj.

Måske har du en ven, som vil værdsætte det tøj, du ikke kunne passe? Eller måske er det den perfekte julegave til din søster/bror/forælder?

Vi gør selv vores bedste for at minimere returspild. Siden 2021 har vi sparet over 20 000 returnerede produkter, der ikke kunne sælges, ved at bringe dem tilbage til deres oprindelige stand, og vi har derfor været i stand til at sælge dem igen.