BÆREDYGTIGE MATERIALER


Cirka 70 % af vores samlede udledning stammer fra materialer, der bruges i vores produkter. Vi arbejder derfor hårdt på at øge andelen af genanvendte og mere bæredygtige materialer, uden at der bliver ændret på kvaliteten af produkterne.

KPIs

80%

genanvendte materialer inden 2025 inden 2025

100%

mere bæredygtigt bomuld inden 2025

100%

genbrugsemballage inden 2025

Genanvendte Materialer

Vores mål er at 80 % af alle materialer der bruges i vores produkter, skal være genanvendte inden 2025. Siden vi i januar 2021 lancerede vores første kollektion lavet af genbrugsnylon, har vi accelereret vores indsats og ændret en stor del af vores eksisterende og nye kollektioner til genbrugsmaterialer.

Hele 60 % af de nye produkter, der lanceres i løbet af 2022, er lavet i delvist genanvendt polyester eller polyamid. Disse materialer er ofte lavet af plastikaffald fra f.eks. PET-flasker eller gamle fiskenet, der smeltes om og spindes til nye fibre.

Vi tilstræber også at få 100 % af vores sømløse produkter lavet af genbrugsmaterialer, og har allerede nået ca. 86%.

Mere Bæredygtig Bomuld

Vi arbejder på at erstatte al konventionel bomuld med mere bæredygtig bomuld, hvis dyrkning har en lavere miljøbelastning og bedre arbejdsforhold. Vi har derfor sat et mål om kun at bruge genbrugt</, økologisk eller BCI-bomuld inden 2025.

BCI (Better Cotton Initiative) er en global non-profit organisation, der træner bomuldsbønder i bæredygtige landbrugsmetoder, og sikrer at bomuld dyrkes med mindre vandforbrug og pesticider.

Økologisk bomuld dyrkes uden pesticider eller kunstgødning, som efterlader jord, luft og vand fri for forurening.

Andre Bæredygtige Materialer

Som en del af vores bæredygtighedsarbejde forsker vi i muligheden for at bruge alternative, mere bæredygtige materialer. Vi udforsker eksempelvis bio-baserede fibre, som har en meget lavere miljøbelastning end petroleumsbaserede fibre.

Fibre lavet af madaffald er et interessant alternativ i denne kategori, da de er lavet af biprodukter fra f.eks. kaffe- eller appelsinforbrug. Da det er lavet af affaldsprodukter, er der ikke yderligere behov for råvareudvinding for at fremstille tekstilerne, hvilket reducerer deres miljøbelastning betydeligt.

Bæredygtig Emballage med mere

At være opmærksom på valg af materialer vedrører ikke kun tekstiler, vi sørger også for, at alle materialer og detaljer i alle produkter er nøje udvalgt. Vi arbejder derfor sammen med etablerede mærker som Coats, YKK og SAB om vores lynlåse, da de er certificeret med strenge miljøstandarder.

Vores polyposer er også lavet af 100 % genbrugsplast, vores hangtags af 100% genbrugspapir, og vi har i løbet af 2022 udskiftet vores e-handelsposer med FSC-certificeret papir for at sikre, at de har den lavest mulige miljøpåvirkning.